Is jouw scriptie over vrouwen- en/of gendergeschiedenis € 500 waard?

In de zomer van 2022 wordt voor de 20ste keer de Johanna W.A. Naberprijs uitgereikt voor de beste afstudeerscriptie (Masterniveau) op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis. Deze prijs wordt uitgeloofd door Atria en de Vereniging voor Gendergeschiedenis (VVG) met als doel het onderzoek op het gebied van vrouwen-/gendergeschiedenis te bevorderen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Historicidagen op 25 t/m 27 augustus in Rotterdam.


Heb jij een scriptie geschreven over vrouwen- en/of gendergeschiedenis? Dan roepen Atria en de VVG je op mee te dingen naar deze prijs waar je € 500 mee kunt verdienen. En de eer natuurlijk!

De prijs is vernoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber (1859-1941), schrijfster van talrijke historische studies en één van de oprichters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (nu Atria) in 1935.

Voorwaarden voor deelname

Iedereen die aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit of hogeschool een afstudeerscriptie op het gebied van vrouwen- en/of gendergeschiedenis heeft geschreven, komt in aanmerking voor deze prijs. Je hoeft geen historicus te zijn, als het onderwerp van de scriptie maar betrekking heeft op vrouwen-/gendergeschiedenis. Je scriptie moet afgerond zijn tussen 1 januari 2021 en 1 januari 2022.

De sluitingsdatum voor inzending van je scriptie met ingevuld deelnameformulier is maandag 2 mei 2022.

Een deelnameformulier en het reglement kun je opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier wie eerder de Johanna Naberprijs wonnen