Het eerste Historica-nummer van 2023 staat in het teken van lichaam, seksualiteit en ouderschap. Antje Van Kerckhoven beschrijft de gebrekkige kennisverwerving over het DES-hormoon in België sinds 1971; Ellen Van Laer het informele informatiecircuit tijdens de Aids-epidemie in Brussel en Vlaanderen, Robbe Himpe de geschiedenis van homoseksueel ouderschap in Vlaanderen, Asa Spinter het intersekse lichaam in de Japanse prentkunst en Ophelia Van Wijmeersch analyseert feministisch gedachtegoed in de sexploitationfilm aan dehand vanThe Working girls (Stephanie Rothman, 1974). Voor genderview ging Greetje Bijl in gesprek met Gloria Wekker: het uitgeschreven interview staat online op de VVG-site.

Historica is nu volledig Open Access: je vindt voortaan elk nummer (zowel volledig als de artikels apart) op de website van de UGP

 

De redactie heeft moeite gedaan de rechthebbenden van afbeeldingen in Historica op te sporen. Rechthebbenden van afbeeldingen kunnen zich melden bij de redactie indien zij van mening zijn dat materiaal ten onrechte is gebruikt.